Au fost înregistrate primele cazuri de gripă sezonieră pe teritoriul României

on . . Accesări: 3225

sneeze.jpgInstitutul Naţional de Cercetare -Dezvoltare Cantacuzino a confirmat izolarea virusul gripal sezonier la un număr de trei persoane cu vârsta cuprinsă între 2 şi 22 de ani, în judeţele Suceava, Cluj şi Prahova. Medicii subliniază din nou că, odată cu instalarea temperaturilor scăzute, respectarea igienei personale rămâne cea mai facilă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor. Prima regulă de igienă este spălatul mâinilor cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi. De asemenea, produsele de curăţare a mâinilor, pe bază de alcool, pot fi eficiente. În acest fel, se reduce riscul de îmbolnăvire pentru cei din jur.

Persoanele bolnave trebuie să păstreze distanţa faţă de celelalte. Este bine ca acestea să evite aglomeraţiile şi mulţimile, dar şi deplasările la serviciu sau la şcoală. Astfel, se va reduce riscul de a contamina şi alte persoane din comunitate.
Persoanele care prezintă simptome precum tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră peste 38 de grade Celsius trebuie să se prezinte la medicul de familie pentru un consult de specialitate.
Specialiştii recomandă de asemenea evitarea automedicaţiei.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!