Aţa chirurgicală importată din China a fost retrasă

on . . Accesări: 3074

sutura.jpgMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a cerut Inspecţiei Sanitare de Stat să controleze loturile de aţă chirurgicală după ce o femeie din Argeş a murit în urma unei intervenţii chirurgicale. Controlul efectuat la nivel local a evidenţiat faptul că aţa folosită nu era sterilă. Loturi din acest tip de aţă chirurgicală au fost găsite în mai multe spitale din ţară. Potrivit reprezentanţilor firmei care distribuie această aţă chirurgicală, actele arată că aţa este sterilă. Dacă analizele vor arăta însă contrariul, loturile cu probleme vor fi distruse.

Pe de altă parte autorităţile sanitare care au declanşat o anchetă la maternitatea din Călineşti, locul unde a fost perată pacienta care ulterior a decedat, au ajuns la concluzia că aţa chirurgicală nu era sterilă. Aţa chirurgicală care nu este sterilă poate duce la decesul bolnavului prin infecţie nozocomială sau infecţie de plagă.
În momentul de faţă se aşteaptă rezultatele analizelor care se efectuează, conform înţelegerii şi cu firma producătoare, într-un laborator independent pentru analize suplimentare.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!