5 ani cu fundiţă! Renaştere şi speranţă

on . . Accesări: 3798

La 1 octombrie 2006, Fundaţia Renaşterea a sărbătorit 5 ani de activitate, 5 ani cu fundiţă, 5 ani de Program de Prevenire şi Depistare Precoce a Cancerului de Sân. A devenit deja o tradiţie ca la 1 octombrie, o clădire monument din Bucureşti să se îmbrace în roz, devenind astfel un simbol al luptei împotriva cancerului de sân. Clădirea care a împrumutat culoarea speranţei în 2006 este Muzeul Naţional de Artă din Calea Victoriei.
  “Misiunea noastră a fost, încă de la început, aceea de a informa femeile din România despre importanţa depistării precoce a cancerului de sân, de a aduce în sufletul femeilor, renaştere şi speranţă, şansa de a beneficia de o mai bună informare, educaţie şi de servicii medicale de calitate”, afirmă Mihaela Geoană, preşedinta Fundaţiei Renaşterea.
  Dintre realizările notabile ale Fundaţiei Renaşterea în cei cinci ani de activitate, amintim: 6 ediţii de iluminarea în roz; campanii de informare în presă, TV, radio, outdoor (anual, în lunile martie şi octombrie); Centrul de Diagnostic «Renaşterea», unde au fost realizate peste 9500 consultaţii, 7800 mamografii şi 1000 ecografii; Centrul de Informare Medicală « Renaşterea», din cadrul Institutului Oncologic Bucureşti – peste 6.700 persoane au beneficiat de serviciile oferite: informare, consiliere psihologică, prevenţie limfedem; linia telefonică gratuită (08008 300 300) – peste 73.000 apeluri.
  Anul acesta, partener al evenimentului de iluminare este Roche, cel mai mare producător mondial de medicamente destinate tratamentului bolilor oncologice, în special cancerului la sân.
 Inovaţia este o trăsătură de bază în activitatea Roche, multe dintre produsele farmaceutice fiind medicamente de referinţă în ariile lor terapeutice. Accentul pus pe cercetare şi dezvoltare i-au asigurat statutul de lider mondial pe piaţa farmaceutică.
  "Compania Roche a decis să se alăture eforturilor Fundaţiei Renaşterea în lupta pentru învingerea cancerului de sân din dorinţa de a rămâne fidelă angajamentului său privind cercetarea şi producerea de noi medicamente adresate unora dintre cele mai severe maladii, cu scopul de a îmbunătăţi substanţial calitatea vieţii oamenilor. În plus, activitatea Roche de susţinere a pacientelor cu cancer de sân din România se concretizează azi printr-un amplu program de testare pentru depistarea receptorilor HER 2”, declară Dan Zamonea, Director General al Roche România.
 Parteneriatul lansat se înscrie într-un lung şir de acţiuni pe care Roche le organizează în colaborare cu Fundaţia Renaşterea. Roche România a susţinut, prin intermediul Fundaţiei Renaşterea, donarea către Institutul Oncologic Al. Trestioreanu a unui aparat Roentgen de diagnostic mobil, pentru facilitarea accesului pacienţilor la diagnosticarea radiologică şi a contribuit la achiziţionarea unui videobronhoscop ce ajută la stabilirea cu certitudine a stadiului de evoluţie a bolii şi a tipului de cancer pulmonar, ceea ce duce la alegerea celei mai bune opţiuni de tratament. 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!