Laboratorul american Merck a creat un nou somnifer, mai eficient

on . . Accesări: 2361

Medicine 1775116b rsUn grup de experţi independenţi se va reuni miercuri, în SUA, la cererea Agenţiei americane de medicamente (FDA), pentru a face recomandări asupra autorizării sau nu a unui somnifer creat de laboratorul american Merck, dintr-o nouă clasă, care se dovedeşte mult mai eficient în lupta cu insomnia.

Experţii FDA explică că somniferul experimental suvorexant şi-a dovedit eficacitatea pe toate persoanele testate, indiferent de dozele administrate.

Suvorexantul este o nouă clasă de somnifer care blochează substanţele chimice din organism şi care îl determină să rămână treaz, transmite AFP.

Merck propune o doză de 15 mg pentru persoanele de 65 ani şi peste şi de 20 mg pentru pacienţii sub 65 de ani, în funcţie de severitatea insomniei.

FDA semnalează totuşi că noul somnifer poate avea efecte secundare periculoase, între care creşterea stării de somnolenţă în timpul zilei sau gânduri suicidare.

În ianuarie, FDA a cerut firmelor farmaceutice care produc medicamentul Ambien şi somnifere similare să reducă dozele, invocând studii care arată un risc crescut de somnolenţă diurnă şi de accident în trafic.

FDA a obligat, totodată, laboratoarele să reducă la jumătate dozele de somnifere destinate femeilor, al căror organism metabolizează mai lent aceste medicamente.

Circa 30% din populaţia adultă din SUA suferă de insomnie, potrivit FDA.

Potrivit analiştilor, suvorexantul ar urma să aducă Merck câştiguri de circa 650 milioane de dolari pe an până în 2018.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!