Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara - operator medical al unui elicopter

on . . Accesări: 2979

elico.jpgAstăzi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat ordonanţa de urgenţă privind desemnarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara ca operator medical al unui elicopter aflat în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi aprobarea modului de operare, funcţionare şi finanţare a asistenţei de urgenţă acordate cu acest elicopter. Elicopterul va asigura asistenţa medicală de urgenţă în zona de vest a României, respectiv judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş Severin, o parte din judeţele  Bihor şi Sălaj, zone în care, din cauza configuraţiei geografice, transportul rutier şi accesul în mediul rural pentru salvarea vieţii şi pentru intervenţiile de urgenţă este foarte dificil.
 
“De asemenea, am urmărit să degrevăm elicopterul aflat la Tîrgu Mureş de parcurgerea unor distanţe mari şi să micşorăm timpul de intervenţie pentru transferul interclinic al pacienţilor aflaţi în stare critică. Dispunerea raţională a punctelor de operare în teritoriu duce la eliminarea, în mare parte a dificultăţilor întâmpinate la traversarea lanţurilor muntoase şi vine în sprijinul comunităţilor din aceste zone. Prin înfiinţarea acestor noi puncte de operare, se va realiza practic operaţionalizarea la întregul teritoriu naţional”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau.
 
Personalul medical care va asigura desfăşurarea în bune condiţii a acestei activităţi va proveni din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara,  aflat în administrarea Ministerului Sănătăţii, în colaborare cu unităţile de primiri urgenţe (UPU-SMURD) din cadrul Spitalelor Clinice Judeţene de Urgenţă Arad şi Oradea. Operarea, funcţionarea şi finanţarea asistenţei de urgenţă acordate cu elicopterul sunt acoperite din fonduri de la bugetul de stat.
 
În acest an, Ministerul Sănătăţii a încheiat procedurile pentru achiziţionarea unui număr de 6 elicoptere dotate pentru transportul pacienţilor. Primul dintre acestea va fi livrat până la sfârşitul anului.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!