Substanţele psihoactive trebuie comercializate doar în farmacii

on . . Accesări: 3373

judecator.jpgDeputatul PC ,Tudor Ciuhodaru, a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii privind etnobotanicele, că subsanţele psihoactive active trebuie comercializate doar în farmacii şi la indicaţia specialistului. "Suţinem că tot ceea ce înseamnă subsanţe psihoactive trebuie comercializate doar în farmacii şi la indicaţia specialistului. Poate că în al 12-lea ceas, România va recunoaşte că nu toate frunzele sunt bune, iar Parlamentul va spune stop etnobotanicelor", a susţinut Tudor Ciuhodaru la dezbaterea moţiunii privitoare la etnobotanice.
El a mai spus că acest fenomen s-a generalizat în întreaga Românie. "Vin zilnic în contact cu acest fenomen şi fac parte dintr-o echipă de cercetare care îl studiază. Din păcate, dimensiunile sale sunt departe de a se reduce, din contră, în întreaga Românie a crescut numărul consumatorilor primiţi în unităţile de primire a urgenţelor (...) În acelaşi timp, s-a constatat creşterea incidenţei  în rândul elevilor, ajungând la aproape o treime din total, au apărut forme clinice caracterizate prin agresivitate şi atitudini suicidale. Consumul, care înainte era de weekend, se întinde pe toată săptămâna. Tinerii noştri capătă dependenţe la aceste produse", a mai explicat Ciuhodaru.
Deputatul a mai afirmat că Executivul ar fi trebuit să-şi angajeze răspunerea asupra unei legislaţii privitoare la combaterea etnobotanicelor.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!