Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer - norme metodologice

on . . Accesări: 3867

bebelas.jpgMinisterul Sănătăţii a publicat pe pagina de web în dezbatere publică ordinul privind aprobarea Normelor metodologice pentru realizarea şi raportarea activităţilor specifice în cadrul subprogramului de fertilizare in vitro şi embriotransfer. Conform proiectului de act normativ, în perioada 23 – 27 mai 2011 unităţile sanitare interesate de a participa în program pot depune dosarele la Registratura Ministerului Sănătăţii. Selectarea unităţilor sanitare pentru includerea în subprogramul FIV/ET se realizează la cererea acestora, în baza unui dosar care cuprinde mai multe documente.

Pot participa la programul Ministerului Sănătăţii unităţi sanitare publice sau private care îndeplinesc o serie de criterii, printre care  acelea de a deţine acreditare valabilă pentru activitatea de utilizator de celule şi ţesuturi umane în scop terapeutic, acte doveditoare prin care personalul medico-sanitar îşi exercită profesia în cadrul unităţii sanitare, documente care atestă pregătirea specialiştilor în domeniul embriologiei umane şi care fac dovada realizării, începând cu data de 1 ianuarie 2010, a minimum 50 de proceduri FIV/ET.

La 1 iunie 2011, Ministerul Sănătăţii va publica lista unităţilor care au fost admise în Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer. Ulterior acestei date, includerea unor noi unităţi sanitare în program se va realiza în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie, pe baza documentelor care atestă efectuarea a minimum 50 de proceduri FIV/ET.

Începând cu data de 15 iunie 2011, cuplurile care doresc să acceseze programul Ministerului Sănătăţii de fertilizare in vitro pot depune dosarele la sediul unităţilor sanitare care îl derulează.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!