Ministerul Sănătăţii a început demersurile pentru construirea spitalelor regionale

on . . Accesări: 3965

dr-acte.jpgMinisterul Sănătăţii a început demersurile pentru demararea construcţiei a 6 spitale regionale de urgenţă, prin parteneriat public-privat. La solicitarea ministrului Sănătăţii, Cseke Attila au fost aprobate în ultima şedinţă de Guvern, patru note prin care Ministerul Sănătăţii solicită autorităţilor locale şi judeţene din judeţele Mureş, Iaşi, Timiş şi Dolj transferul din proprietatea publică a autorităţilor locale, în domeniul public al statului, a terenurilor pe care urmează a fi ridicate unităţile sanitare.

„Sunt primii paşi pe care îi facem pentru a porni acest nou program de investiţii în infrastructura spitalicească.  Am avut o primă discuţie cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene din care a rezultat că sunt de acord cu acest proiect pe care Guvernul şi Ministerul Sănătăţii doreşte să-l implementeze”, a declarat ministrul Sănătăţii. Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat speranţa că în primele şedinţe ale consiliilor locale şi judeţene vor fi aprobate hotărârile de transfer a terenurilor cu care ministerul va intra în parteneriatul public- privat.

Terenurile aparţin domeniului public al Consiliului Judeţean Târgu Mureş - 8,1 hectare, domeniului public al Comunei Holboca, judeţul Iaşi – 12 hectare, cel al Consiliului local al municipiului Timişoara – 10 hectare, în cel al Consiliului Judeţean Dolj – 7 hectare.

Spitalele regionale de urgenţă vor fi construite în regim de parteneriat public- privat, urmând ca acestea să funcţioneze ca unităţi de elită în cadrul reţelei publice spitaliceşti.
 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!