Interzicerea amplasării punctelor de comercializare a substanţelor halucinogene

on . . Accesări: 3268

etnobotanic-magazin.jpgInterzicerea amplasării punctelor de comercializare a substanţelor halucinogene, etnobotanice şi asimilate acestora pe o rază de 1.000 m în jurul unităţilor de învăţământ bucureştene este unul dintre proiectele de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Proiectul vizează toate spaţiile destinate procesului de învăţământ, cercetării, cazării elevilor şi studenţilor sau cantinelor, precum şi cele în care au loc activităţi cultural-sportive de pe raza Capitalei.

Consilierul general PNG-CD Ioan Gâf-Deac declara recent că intenţionează să amendeze proiectul menţionat cu interdicţia de amplasare a punctelor de comercializare a substanţelor halucinogene la o distanţă mai mică de 3.000 de metri de unităţile de învăţământ, dar şi de biserici. De asemenea, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, se pronunţa pentru extinderea interdicţiei şi asupra amplasării acestor magazine la parterul blocurilor.

Un alt proiect important ce va fi dezbătut în şedinţa CGMB este cel referitor la stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Bucureşti, pentru anul 2011.
Documentaţia de avizare a lucrărilor de consolidare a mai mult blocuri din sectoarele 1, 2 şi 5, aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ''Lărgire ªoseaua Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi ªoseaua Petricani'', pentru amenajarea unei parcări în Bd. Basarabia, sau declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică ''Artera de circulaţie între Bd. Doamna Ghica şi Bd. Chişinău'' sunt, de asemenea, proiecte de hotărâre ce vor fi discutate vineri de consilierii municipali.

Alte proiecte vizează rectificarea bugetului propriu al Municipiului Bucureşti, pe anul 2010, aprobarea depunerii candidaturii Capitalei României pentru a găzdui Jocurile Olimpice de vară din 2020, aprobarea Regulamentului pentru autorizarea, construirea şi amplasarea reclamelor publicitare pe teritoriul municipiului Bucureşti, sau aprobarea proiectului social ''Protecţia persoanelor adulte fără adăpost de pe raza municipiului Bucureşti, în perioada 2010-2011''. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!