Uniunea Europeană interzice biberoanele care conţin bisfenol A

on . . Accesări: 3146

bebica-biberon.jpgÞările Uniunii Europene (UE) au hotărât să interzică, începând de primăvara viitoare, producţia şi comercializarea biberoanelor care conţin bisfenol A, compus chimic controversat folosit la fabricarea materialelor plastice utilizate în alimentaţie, a anunţat Comisia Europeană (CE). Experţi din ţările UE s-au adunat joi după-amiază şi 'au ajuns la un acord în privinţa unei propuneri a CE' de interzicere a bisfenolului A în biberoane, arată executivul european într-un comunicat.

Producerea unor astfel de biberoane va fi interzisă începând de la 1 martie 2011, iar comercializarea şi importul, de la 1 iunie, se spune în comunicat. 'Este o veste bună pentru consumatori' şi 'pentru părinţii din Europa, care pot fi siguri că, de la jumătatea anului viitor, biberoanele din plastic nu vor mai conţine bisfenol A', spune comisarul european pentru sănătate şi politica consumatorului, John Dalli.

Franţa şi Danemarca au decis deja, unilateral, să interzică fabricarea şi vânzarea de biberoane care conţin bisfenol A, substanţă interzisă de altfel în Canada, Australia şi în mai multe state americane.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!