O nouă terapie pentru psoriazisul scalpului

on . . Accesări: 4527

cap.jpgAproximativ 400.000 de români suferă de psoriazis, o afecţiune cronică recurentă a pielii. Psoriazisul scalpului afectează între 50% şi 80% dintre pacienţii care suferă de psoriazis, fiind printre zonele cele mai frecvent afectate de boală. Pentru cei mai mulţi dintre pacienţi, pruritul reprezintă simptomul cel mai neplăcut, iar vizibilitatea leziunilor este nominalizată printre principalele probleme care contribuie considerabil la scăderea calităţii vieţii şi a interacţiunii sociale. Impactul psihologic al afecţiunii este major, 10% dintre pacienţi având gânduri suicidale, comparativ cu circa 3%, media pacienţilor cu alte patologii.

Studiile dezvoltate asupra impactului social şi psihologic al afecţiunii arată că peste 60% dintre pacienţi renunţă la înot şi plajă, 40% renunţă la activităţi sportive, iar 64% dintre ei evită hainele care le expun zonele afectate. Boala afectează viaţa sexuală de cuplu pentru 48% dintre cei cu leziuni, iar 11,5% evită să iasă din casă din cauza psoriazisului.

Un nou tratament pentru psoriazis a fost lansat de curând, de compania Leo Pharma A/S, lider mondial şi autohton în tratamentul psoriazisului şi una dintre principalele companii active pe piaţa de produse dermatologice.
Tratamentul de ultimă generaţie pentru psoriazisul scalpului - Xamiol -, care se eliberează pe bază de prescripţie medicală, este singura opţiune terapeutică dedicată afecţiunii la nivelul scalpului, care integrează două dintre substanţele active cu acţiune dovedită.

Tratamentul are acţiune rapidă şi continuă, precum şi o incidenţă foarte scăzută a reacţiilor adverse.
''Noutatea Xamiol este dată de reuşita de a combina două substanţe active eficiente în tratament, dar instabile atunci când sunt administrate împreună. Contribuţia majoră a Leo Pharma, obţinută după cercetări îndelungate, este dată de combinaţia celor două substanţe active într-un gel, care asigură atât stabilitatea, cât şi eficienţa acestora'', a declarat la lansare dr. Corina Marinescu, reprezentantul firmei producătoare.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!