Ce putem face pentru tratamentul deficitului de magneziu

on . . Accesări: 3996

magne.jpgSanofi-aventis a lansat luna trecută Magne B6® Premium, tratamentul ce combate simptomele asociate stresului cotidian prin asigurarea dozei zilnice recomandate de magneziu. În general, o persoană adultă are nevoie de 300-420mg de magneziu pe zi pentru a-şi menţine echilibrul psihic şi fizic. Prin formula sa concentrată de magneziu (100mg) şi vitamina B6 (10mg), Magne B6® Premium asigură o complianţă mai bună a pacienţilor la tratament, datorită adaptării cantităţii de magneziu la nevoile acestora.
Potrivit specialiştilor, 3 adulţi din 4 au un aport insuficient de magneziu în raport cu doza zilnică recomandată. Una dintre cauzele principale ale deficitului de magneziu este alimentaţia necorespunzatoare pe fondul unei solicitări crescute a organismului, determinată inclusiv de stres. Cu cât suntem mai stresaţi, cu atât pierdem mai mult magneziu. De asemenea, o absorbţie intestinală deficitară poate duce la scăderea nivelului de magneziu din organism.
„Noutatea Magne B6® Premium este reprezentată de concentraţia dublă de substanţe active, magneziu şi vitamina B6, păstrând combinaţia optimă dintre acestea. Rolul vitaminei B6 este de a fixa magneziul în interiorul celulei, reducând pierderea celulară a acestuia. Astfel, Magne B6® Premium reduce stările de agitaţie, nervozitate şi oboseală, fără a avea efecte sedative. De asemenea, Magne B6® are un profil de siguranţă şi eficacitate dovedite de experienţa clinică”, a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical, sanofi-aventis România.
Simptomele deficitului de magneziu sunt nervozitate, iritabilitate, oboseală, tulburări minore de somn, manifestări de anxietate, iar în cazul persoanelor cu o activitate fizică mai intensă, crampe musculare şi furnicături. Peste 300 de reacţii enzimatice din organism – implicate în special în procesele de stocare şi eliberare a energiei - sunt facilitate de magneziu.
„Stilul nostru de viaţă a devenit unul alert, care nu ne permite să respectăm întotdeauna orele fixe de masă sau un regim alimentar echilibrat şi sănătos. Suntem din ce în ce mai agitaţi şi mai nervoşi. În plus, nu depinde de noi să decidem că de mâine nu ne vom mai stresa. Este imposibil, deoarece în momentele în care ne confruntăm cu anumite provocări sau probleme, organismul reacţionează automat la aceste „agresiuni”. De aceea, prin lansarea Magne B6® Premium aducem pe piaţă un tratament antistres eficient şi uşor de urmat, care oferă pacienţilor necesarul zilnic de magneziu pentru a putea face faţă cu succes provocărilor de zi cu zi”, a declarat Marius Topală, Director CHC, sanofi-aventis România. „Dincolo de efectul terapeutic dovedit, Magne B6® este un brand cu tradiţie şi cunoscut de pacienţii români, de aceea avem încredere că până la sfârşitul anului 30.000 cutii de Magne B6® Premium vor ajunge în casele acestora.”
Magne B6® Premium completează gama produselor Magne B6®, alăturându-se celorlalte două forme deja existente pe piaţă: Magne B6® drajeuri şi Magne B6® fiole buvabile.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!