FDA autorizează scoaterea pe piaţă a primei pastile împotriva sclerozei multiple

on . . Accesări: 4240

scleroza.jpgAutoritatea americană care reglementează piaţa produselor farmaceutice, FDA (Food and Drog Administration) a anunţat miercuri autorizarea scoaterii pe piaţă a primei pastile împotriva celei mai răspândite forme de scleroză în plăci. Gilenya este un medicament care permite o bună irigare cu sânge a creierului şi măduvei spinării, limitând simptomele sclerozei în plăci, conform FDA. Această pastilă este produsă de laboratoarele farmaceutice elveţiene Novartis. Aproximativ 2,5 milioane de oameni din întreaga lume suferă din cauza sclerozei în plăci.

'Gilenya este primul medicament care permite încetinirea bolii şi reduce frecvenţa şi gravitatea simptomelor, oferindu-le pacienţilor o alternativă la tratamentele bazate pe injecţii ce sunt disponibile în prezent', susţine într-un comunicat Russell Katz de la Centrul de cercetare al FDA.

Scleroza în plăci este o boală neurologică ce este caracterizată de distrugerea progresivă a tecilor de mielină ce protejează terminaţiile celulelor nervoase din creier şi măduva spinării. Cauzele exacte de declanşare a acestei boli nu sunt deocamdată cunoscute, oamenii de ştiinţă fiind de părere că ar putea fi vorba despre o maladie autoimună.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!