Senat: Aviz negativ pentru descentralizarea din domeniul sănătăţii

on . . Accesări: 3241

spital1.jpgSenatorii din Comisia pentru administraţie publică au dat, miercuri, aviz negativ ordonanţei de urgenţă a Guvernului 48/2010 referitoare la descentralizarea în domeniul sănătăţii. În favoarea proiectului de lege a fost un singur vot, cel al vicepreşedintelui comisiei, liberalul Constantin Cibu. Doi senatori - Florin Staicu (PDL) şi Romeo Nicoară (PNL) - s-au abţinut de la vot, iar ceilalţi senatori, majoritatea de la PSD+PC şi PDL, s-au exprimat 'împotrivă'. Preşedintele comisiei, democrat liberalul Petru Filip, s-a declarat 'dezamăgit' de modul în care a fost gândită descentralizarea în domeniul sănătăţii. 'Eu o să votez împotriva acestei ordonanţe fiindcă nu cred în această descentralizare şi în sistemul medical, aşa cum a fost el gândit acum. Cunosc sistemul şi nu cred că autorităţile locale sunt pregătite să îşi asume o astfel de responsabilitate. În plus, nu cred că statul ar trebui să facă pasul de a da în administrarea autorităţilor spitalele, fiindcă nu va mai putea controla această zonă, iar sănătatea cetăţenilor României reprezintă, până la urmă, un aspect al siguranţei naţionale, la fel ca şi educaţia', a declarat Filip.

Preşedintele Comisiei pentru administraţie publică din Senat a subliniat că a dat un vot negativ şi din pricina faptului că nu poate să îşi asume aspectele prevăzute în proiectul de lege pentru aprobarea ordonanţei 48/2010.
'Am înţeles că senatorii din Comisia pentru sănătate au dat raport de admitere acestui proiect de lege. Să le fie de bine. Eu nu pot să dau un vot pozitiv. Vor fi suficienţi cei care vor trebui să dea cu subsemnatul atunci când se va dovedi că sistemul nu merge şi se vor întâmpla alte tragedii ca cea de la Maternitatea Giuleşti', a conchis Petru Filip./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!