EMA continuă evaluarea medicamentelor ce conţin rosiglitazonă

on . . Accesări: 3496

avandia1.jpgAgenţia Europeană a Medicamentului a anunţat, luni, că evaluarea pentru medicamentele Avandia, Avandamet şi Avaglim, tratament în diabetul zaharat, care conţin rosiglitazonă, este în curs de desfăşurare. Avandia (rosiglitazonă) a fost autorizată pentru prima dată în UE, în iulie 2000, ca tratament de linia a doua în diabetul zaharat de tip 2, pentru situaţia în care alte tratamente fie au eşuat, fie nu sunt adecvate unui pacient. Încă de la prima autorizare, medicamentul Avandia a fost contraindicat la pacienţii cu insuficienţă cardiacă sau antecedente de insuficienţă cardiacă. Ulterior, a fost aprobat în combinaţie cu metforminul sub numele de Avandamet şi cu glimepirida sub numele de Avaglim. De atunci, utilizarea acestor medicamente a fost adeseori restricţionată prin introducerea de noi atenţionări şi contraindicaţii cu privire la utilizarea la pacienţii cu probleme cardiace.

Evaluarea rosiglitazonei a fost iniţiată, în 9 iulie, la solicitarea Comisiei Europene (CE), ca urmare a publicării unor studii care ridicau întrebări cu privire la siguranţa cardiovasculară a acestor medicamente. În cadrul întâlnirii din 19 - 22 iulie, Comitetul pentru medicamente de uz uman al EMA a purtat discuţii preliminare inclusiv cu experţi în diabet zaharat, boli cardiovasculare, farmacovigilenţă şi cu pacienţi.

Comitetul a precizat că noile date suplimentare au devenit disponibile foarte recent şi le va evalua în detaliu, astfel încât să permită finalizarea evaluării actuale până în septembrie.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!