Ordin 1099 din 14.10.2005

on . . Accesări: 4393

Pentru aprobarea Normelor privind alocarea fondurilor pentru investiţii şi criteriile de evaluare şi selecţie a obiectivelor de investiţii în sectorul sanitar. DIRECTIA GENERALA BUGET SI CREDITE EXTERNE
Nr. EN 2488/14.10.2005

REFERAT DE APROBARE


 
Prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.980/2005 au fost aprobate Normele metodologice privind criteriile de evaluare si selectie a obiectivelor de investitii publice, care la art2 prevede ca, ordonatorii principali de credite vor efectua evaluarea si selectia obiectivelor de investitii publice in vederea includerii acestora acestora in Programul de investitii publice.
 
In anexa 2 la acelasi ordin care cuprinde metodologia de analiza si selectie a proiectelor de investitii noi si/sau aflate in curs de executie se precizeaza ca, criteriile de evaluare ale proiectului variaza de la sector la sector fiind stabilite numai aspectele generale pe care aceste criterii trebuie sa le acopere.
 In acest sens, a fost elaborat proiectul de ordin alaturat privind alocarea fondurilor pentru investitii si criteriile de evaluare si selectie ale obiectivelor de investitii in sectorul sanitar, pe care, daca sunteti de acord, va rugam sa-l aprobati. 
DIRECTOR GENERAL, 

Cristina Barbuta

MINISTERUL SANATATII


ORDIN 1099/14.10.2005
pentru aprobarea Normelor privind alocarea fondurilor pentru investitii si criteriile de evaluare si selectie a obiectivelor de investitii in sectorul sanitar 

 In temeiul Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, a Legii spitalelor nr. 270/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, a Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 60/2001 privind achizitiile publice, cu modificarile si completarile ulterioare si ale Hotararii Guvernului nr. 168/2005 privind organizarea si functionarea Ministerului Sanatatii, cu modificarile si completarile ulterioare si a Ordinului ministrului finantelor publice nr. 980/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice pentru evaluarea si selectia obiectivelor de investitii publice
 Vazand referatul de aprobare al Directiei generale buget si credite externe nr. EN 2488/14.10.2005
 
Ministrul sanatatii emite urmatorul

ORDIN

 Art. 1 (1) - Obiectivele de investitii cuprind: a) lucrari in continuare;

b) lucrari noi; c) alte cheltuieli de investitii.
 (2) Pozitia “Alte cheltuieli de investitii, cuprinde: a) consolidari cladiri; b) studii de fezabilitate; c) dotari independente; d) alte cheltuieli asimilate investitiilor.
 Art. 2 - Stabilirea obiectivelor de investitii in continuare, precum si a obiectivelor noi se face pe baza criteriilor generale de evaluare cuprinse in Ordinul ministrului finantelor publice nr. 980/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice pentru evaluarea si selectia obiectivelor de investitii publice, precum si a criteriilor specifice cuprinse in prezentul ordin.
 Art. 3 - Criteriile specifice domeniului sanitar sunt:
 a) cresterea accesibilitatii la serviciile medicale:
 - nr. de locuitori / medic;
 b) dezvoltarea infrastructurii in domeniul sanatatii:
 - nr. paturi / locuitori
 c) contributia financiara locala.
 Art. 4
 (1) Propunerile privind lucrarile de investitii se puncteaza astfel:
 - punctajul general 100 puncte
 - punctajul pentru criterii specifice 50 puncte
 (2) Stabilirea punctajului aferent criteriilor specifice prevazute la art. 3 lit. a) si b) pentru fiecare obiectiv se face avand in vedere mediile nationale ale indicatorilor prevazuti la art. 3, prognozate si comunicate de Ministerul Sanatatii si totalizeaza 20 de puncte.
 Stabilirea punctajului aferent criteriului specific de la art. 3 lit. c) pentru fiecare obiectiv totalizeaza 30 de puncte si se acorda astfel:
 - 5 puncte pentru contributia financiara locala de pana la 25% din totalul investitiei;
 - 10 puncte pentru contributia financiara locala de pana la 40% din totalul investitiei;
 - 15 puncte pentru contributia financiara locala de pana la 50%.
Art. 5 (1) - Unitatile sanitare, indiferent de subordonare, propun directiilor de sanatate publica, punctajul stabilit potrivit criteriilor generale si specifice.
  (2) - Directiile de sanatate publica au obligatia de a analiza si stabili punctajul final propus, pe care il transmit Ministerului Sanatatii, pe fiecare obiectiv in parte.
 Art. 6 - Inscrierea obiectivelor de investitii in proiectul programului de investitii se face de catre Ministerul Sanatatii, in ordinea descrescatoare a punctajelor totale obtinute.
 Art. 7 Promovarea lucrarilor de consolidari cladiri au la baza expertiza tehnica si se deruleaza in conformitate cu prevederile din Anexa la Ordinul ministrului sanatatii nr. pentru aprobarea Normelor privind documentatia, metodologia de solicitare si de aprobare a fondurilor pentru reparatii capitale.
  Art. 8 (1) Criteriile de prioritizare a lucrarilor de consolidari cladiri sunt cele prezentate la pct. 7.2. din Anexa la la Ordinul ministrului sanatatii nr.1101/2005 pentru aprobarea Normelor privind documentatia, metodologia de solicitare si de aprobare a fondurilor pentru reparatii capitale.
(2) In acelasi mod va proceda si Ministerul Sanatatii pentru unitatile sanitare direct subordonate,exceptand prevederile punctului 7.2. din Anexa la la Ordinul ministrului sanatatii nr.1101/2005 pentru aprobarea Normelor privind documentatia, metodologia de solicitare si de aprobare a fondurilor pentru reparatii capitale.
        Art. 9 - Directia generala buget si credite externe din Ministerul Sanatatii, directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti, unitatile sanitare vor aduce la indeplinire prevederile prezentului ordin.
 Art. 10 - Prezentul ordin va fi difuzat unitatilor interesate.


MINISTRUL SÃNÃTÃÞII,

EUGEN NICOLÃESCU

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!