Ministerul Sănătăţii va realiza un registru electronic al asociaţiilor de pacienţi

on . . Accesări: 4177

 

 

 

Un registru electronic al asociaţiilor de pacienţi va fi realizat şi administrat de compartimentul de Integritate al Ministerului Sănătăţii, în care acestea se vor putea înscrie pentru a face parte din consiliile de etică.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul MS, registrul va fi actualizat permanent pentru a-i asigura oricărei organizaţii ce corespunde criteriilor solicitate posibilitatea de a-şi prezenta candidatura pentru poziţia de membru al consiliilor de etică ale spitalelor publice.  

 

Registrul asociaţiilor de pacienţi va fi organizat pe judeţe şi va fi publicat pe pagina web a Ministerului Sănătăţii, fiind comunicat tuturor unităţilor sanitare publice. 

"Registrul are ca scop facilitarea comunicării şi cooperării între Ministerul Sănătăţii, unităţile sanitare şi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi / organizaţiilor societăţii civile în interiorul sistemului public de sănătate, atât cu privire la activitatea Consiliilor Etice, cât şi în cadrul altor iniţiative de cooperare şi informare", precizează sursa citată.

În acest scop, asociaţiile de pacienţi sau organizaţiile societăţii civile pot descărca formularul de înregistrare postat pe adresa:http://www.integritate.ms.ro/?pag=231 şi îl pot transmite pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau pot încărca datele direct aici.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

 

 

 

Citeste si...

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!