Pietele de Craciun din Viena

on . . Accesări: 1924

Pe langa splendidele Piete de Craciun, Viena are un farmec aparte iarna, cand se scalda in lumina, motiv pentru care va propunem sa vizitati cele mai frumoase obiective turistice.

Inca din noiembrie si pana la Craciun, cele mai frumoase locuri din Viena se transforma in fermecatoare Piete de Craciun.

Piata de Craciun din Viena din fata Primariei Rathausplatz se transforma intr-un taram stralucitor de poveste. Aceasta dispunde de

150 de standuri comerciale care ofera cadouri pentru Craciun, decoratiuni pentru bradul de Craciun, dulciuri si bauturi calde. Pomii din parcul ce inconjoara Primaria sunt impodobiti de sarbatoare si stralucesc intr-o mare de lumina. Copii nu sunt nici ei neglijati, Piata de Craciun dispunde de caruseluri si bricolaj de agrement in Atelierul de Craciun.

Nu foarte departe se afla Piata de Craciun din Maria-Theresien-Platz, situate intre Muzeul de istoria al artei si Muzeul de Stiintele ale naturii.Aici se gasesc aproximativ 70 de standuri cu obiecte traditionale de artizanat si idei originale pentru cadouri. Incepand cu 27 decembrie, Satul de Craciun devine Satul de Revelion. 

O alta locatie este Piata de Craciun din Alten AKH, acesta fiind locul de intalnire preferat pentru publicul mai tanar. In mijlocul Satului de Craciun va stau la dispozitie doua piste de petanca pe gheata (joc cu bile al carui scop este de a arunca bilele de metal cat mai aproape de o ținta, o mica bila de lemn colorata, numita și "cochonnet").

Targul traditional de Craciun de pe Freyung este dedicat activitatilor traditionale. Inca din anul 1772, aici avea loc un targ de Craciun, traditia pastrandu-se pana in ziua de azi. Aici este locul unde gasim mestesugurile cu decoratiuni din sticla si ceramica traditionala. Incepand cu orele 16, in piata rasuna muzica traditionala de dinaintea Craciunului.

Piata de Craciun din fata Palatului Schönbrunn ofera o atmosfera romantica si se transforma dupa Craciun in Piata de Anul Nou. Piata, ce freamata de viata ofera decoratiuni de Craciun realizate manual, concerte de Craciun si un program cuprinzator pentru copii, inclusiv un atelier de Craciun. 

In cadrul evenimentului Art Advent de pe Karlsplatz gasim un program variat pentru copii dar si produse de artizanat. Diversitatea ofertei este asigurata si de instalatiile artistice, muzica live si trupele de teatru care isi desfasoara activitatea in strada. 

La Targul de Craciun de la Spittelberg, pe stradutele idilice, se gasesc de asemenea numeroase standuri cu produse artizanale, insa aici predomina  standurile cu cadouri din domeniul culinar.

Distractia este pe primul loc la Targul de Craciun din Riesenradplatz (piata Rotii mari) . Pana pe 6 ianuarie, aici au loc concerte live si in general, un program variat atat pentru cei mari cat si pentru cei mici. 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!