CJ Suceava a aprobat realizarea studiului de fezabilitate pentru Centrul de radioterapie oncologică

on . . Accesări: 2092

 

 

 

A fost aprobat miercuri, în unanimitate, de Plenul Consiliul Judeţean (CJ) Suceava, proiectul de hotărâre privind efectuarea unui studiu de fezabilitate în vedera înfiinţării unui centru de radioterapie pentru bolnavii de cancer şi construirii unui minihotel unde să poată fi cazaţi pacienţii la SJU.

Preşedintele CJ Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a explicat că acest centru se va adresa judeţelor Suceava, Botoşani şi Neamţ, dar şi unei părţi din regiunea Cernăuţi din Ucraina.

Nechifor a spus că se doreşte ca această investiţie să fie realizată din fonduri private, pentru că autorităţile publice nu au fonduri pentru un asemenea centru.
Totodată, Cristian Anton, preşedintele comisiei de sănătate a CJ, a arătat că incidenţa bolilor neoplazice este în creştere, iar aceşti pacienţi ''speciali'' nu îşi găsesc întotdeauna loc la unul dintre cele opt centre de radioterapie din ţară, iar sistemul privat este inaccesibil pentru majoritatea dintre ei.

De asemenea, Cristian Anton Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a spus că în acest fel Spitalul Judeţean Suceava va deveni unitate cu profil zonal, ceea ce este important în perspectiva clasificării şi finanţării.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!