Braşov: Numărul persoanelor cu diabet zaharat din judeţ este în creştere, depăşind 27.000

on . . Accesări: 2221

 

 

 

Astăzi, 14 noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului Zaharat, Direcţia de Sănătate Publică Braşov a informat că avea în evidenţe la finalul 2012 un număr de 27.064 bolnavi cu diabet zaharat, în creştere faţă de anii precedenţi.


În anul 2012 au rămas în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică Braşov un număr de 27.064 bolnavi cu diabet zaharat, faţă de 26.816 în 2011, din care, 77 de cazuri la grupa de vârstă 0-14 ani, 2161 adulţi cu diabet zaharat insulino dependent şi 24.826 cu diabet zaharat noninsulinodependent.


Potrivit datelor statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, anul trecut au fost înregistrate opt cazuri noi de diabet juvenil la categoria de vârstă 0-14 ani, în scădere cu opt cazuri faţă de anul 2011. Tot anul trecut au apărut 69 de cazuri noi de diabet insulinodependent la adulţi şi 661 de cazuri noi de diabet zaharat noninsulinodependent la adulţi.

În acest an Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului Zaharat se va desfăşura sub sloganul "Înţelege diabetul, preia controlul", DSP Braşov derulând împreună cu partenerii săi campania "Şi tu poţi controla diabetul", desfăşurată la nivel naţional în această perioadă.

România - printre primele zece ţări europene la numărul deceselor cauzate de diabet

Începând de miercuri au fost distribuite materiale informative la cabinetele medicilor de familie, iar la Centrul pentru persoane vârstnice din Răcădău se vor efectua determinări ale glicemiei şi tensiunii arteriale şi se vor oferi informaţii privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos.

Conform ultimelor date ale Federaţiei Internaţionale de Diabet, în întreaga lume există peste 360 de milioane de persoane cu diabet zaharat, dar în acest an ar putea fi înregistraţi aproximativ 500 de milioane de oameni cu această maladie. Anul trecut au fost înregistrate în întreaga lume 4,8 milioane de decese din cauza diabetului.

Sursa: AGERPRES

 

 

 

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!