MB: Crucea Roşie va distribui ajutoare alimentare, pentru prima dată după al Doilea Război Mondial

on . . Accesări: 1629

crucea rosiePentru prima dată de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, începând cu iarna aceasta, Crucea roşie va distribui ajutoare alimentare în Marea Britanie, din cauza crizei economice şi a numărului mare de săraci, relatează AFP.

Voluntari ai Crucii Roşii vor merge în 2.000 de supermarketuri din întreaga ţară în ultimul weekend din noiembrie şi vor solicita clienţilor acestora donaţii neperisabile, precum pateuri şi cutii de conservă.

Alimentele vor fi apoi distribuite de două organizaţii britanice, FareShare şi Trussell Trust, către familiile nevoiaşe din Marea Britanie, a precizat Crucea Roşie britanică.

Organizaţia a decis să acţioneze în condiţiile unei 'nevoi în creştere' legată de sărăcia alimentară, a explicat o angajată a Crucii Roşii, Juliet Mountford.

Crucea Roşie britanică a furnizat ajutoare alimentare refugiaţilor şi persoanelor afectate de inundaţiile din nordul Angliei din 2009, însă nu a participat la o distribuire a acestora la scară naţională din 1945.

Potrivit mişcării, cinci milioane de persoane - dintr-o populaţie totală de 63 de milioane - trăiesc în sărăcie în Marea Britanie.

Guvernul de coaliţie, format din conservatori şi liberal-democraţi, a pus în aplicare, de la venirea sa la putere în 2010, o politică de austeritate pentru reducerea datoriei publice. Pe plan economic, ţara a înregistrat recent o creştere de 0,7% a PIB-ului, în al doilea trimestru al acestui an.


Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!