Aproximativ 80 de persoane au participat la Flash Mob-ul Sănătăţii Mintale la Bucureşti

on . . Accesări: 1746

sanatate mintalaFundaţia "Estuar" a organizat joia trecută în Piaţa Universităţii Flash Mob-ul Sănătăţii Mintale la care au participat aproximativ 80 de beneficiari ai serviciilor de sănătate mintală şi profesionişti din acest domeniu.

Flash Mob-ul Sănătăţii Mintale face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sănătăţii mintale: seminarul 'Susţinerea schimbării în România - de la instituţionalizare la servicii de integrare în comunitate pentru persoanele cu probleme de sănătate mintală', din 21 octombrie, Gala Gesturilor de Suflet, din 22 octombrie şi Conferinţa Internaţională 'De la stigma la incluziune - factori de progres în domeniul sănătăţii mintale', care va avea loc în 23-24 octombrie, marcând astfel 20 de ani de activitate în domeniul sănătăţii mintale a Fundaţiei Estuar.

Potrivit reprezentanţilor fundaţiei, tulburările mintale sunt într-o creştere dramatică. Circa 450 de milioane de oameni suferă din cauza tulburărilor mintale şi de comportament sau din cauza problemelor psihosociale, cum ar fi cele legate de abuzul de alcool şi droguri, iar peste 120 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

În plan economic, depresia este responsabilă pentru pierderea unor importante resurse economice. Studiile arată că dintre costurile pentru întreţinerea unei persoane cu depresie doar 3% reprezintă cheltuieli medicale, 32% cheltuieli pentru concedii medicale iar 47% sunt cheltuieli pentru a susţine pensionarea prematură a persoanelor cu depresie.

Depresia poate fi contagioasă

Se estimează că aproximativ 1.000.000 de oameni se sinucid anual (aproximativ 3.000 pe zi, adică la fiecare câteva minute un om îşi pune capăt vieţii) iar numărul de tentative de suicid este mult mai mare, raportul de persoane care încearcă sa se sinucidă fiind de 20 de ori mai mare, asta ducând la aproximativ 20.000.000 de tentative de suicid anual.
Fundaţia Estuar a fost înfiinţată în anul 1993, pentru a oferi opţiuni şi alternative sociale adulţilor cu probleme de sănătate mintală şi pentru a facilita reintegrarea lor în comunitatea românească.

La nivel naţional, Fundaţia Estuar oferă de 20 de ani servicii de consiliere şi informare, servicii de recuperare, reabilitare şi reintegrare socială, terapie ocupaţională, consiliere la domiciliu în Bucureşti, Giurgiu, Ploieşti, Cluj-Napoca.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!