Iaşi: Peste 7.000 de copii vor fi imunizaţi contra rujeolei, rubeolei şi oreionului

on . . Accesări: 1681

2-vaccinare-copil-site-660x472 rsReprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi au anunţat, luni, că în cursul acestei săptămâni vor fi imunizaţi împotriva rujeolei, rubeolei şi oreionului (ROR) peste 7.000 de elevi de clasa I.

Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi a declarat presei că începând de astăzi 7.109 elevi de copii de vârstă de şapte ani, şcolarizaţi şi neşcolarizaţi vor fi imunizaţi de rujeolă, rubeolă şi oreion.

Vaccinurile, susţine acesta, au sosit în judeţul Iaşi la sfârşitul săptămânii trecute, campania urmând să se desfăşoare pe parcursul următoarelor 10 zile.

Hunedoara: Peste 2.600 de elevi din clasa întâi vor fi vaccinaţi împotriva "bolilor copilăriei"

'Vaccinarea elevilor se va efectua în mediul urban prin intermediul cabinetelor şcolare şi in mediul rural dozele vor fi administrate cu ajutorul medicilor de familie. Înaintea campaniei de vaccinare s-au organizat sesiuni de instruire a personalului medico-sanitar cu privire la vaccinul care urmează să fie administrat, criteriile de eligibilitate la vaccinare, perioada de efectuare a vaccinării, contraindicaţii temporare şi definitive, reacţii adverse, raportarea, investigarea şi tratamentul acestora, managementul şocului anafilactic', a explicat reprezentantul DSP Iaşi.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!