MS: Nu există o listă a bolilor pentru care pacienţii nu se mai pot interna în spitale

on . . Accesări: 2380

servicii medicaleMiercuri, 3 octombrie, Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de lege referitor la pachetul de bază privind reforma în sănătate, că nu există o listă a bolilor pentru care pacienţii nu se vor mai putea interna în spitale. 

Potrivit ministerului, pentru orice boală, dacă ea pune în pericol sănătatea pacientului, există opţiunea internării.

"Pachetul de bază nu schimbă tipurile de servicii medicale care se acordă, ci spune clar unde şi cum se acordă ele, direcţionând pacientul. În momentul de faţă, potrivit datelor existente, o parte semnificativă dintre cazurile internate în unităţile sanitare cu paturi ar putea fi rezolvate în afara spitalizării continue, iar numărul internărilor nejustificate, care înseamnă consum de resurse, este unul ridicat", se arată în comunicatul de presă.

Pachetul evidenţiază un set de afecţiuni care pot fi tratate în afara spitalizării continue, în cazul în care ele nu prezintă complicaţii şi comorbidităţi, se arată în comunicat.

Pentru aceste afecţiuni, precizează Ministerul Sănătăţii, se urmăreşte reducerea graduală a internărilor în spitalizare continuă şi tratarea lor în ambulatoriu. 

Principiile şi componentele pachetului de bază de servicii medicale, prezentate de ministrul Sănătăţii

Precizările Ministerului Sănătăţii vin în urma unei informaţii apărute în presa centrală, conform căreia în pachetul de bază pentru servicii medicale ar exista o listă a bolilor pentru care pacienţii nu s-ar mai putea interna în spital.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!