Ce alimente ne ajută să dormim mai bine

on . . Accesări: 1779

legume frunze verziExistă alimente care prin conţinutul lor de vitamine şi minerale pot contribui la ameliorarea stării de oboseală acumulate în urma unui somn neodihnitor.

Nu sunt soluţii miraculoase, însă aceste alimente, ale căror virtuţi au fost scoase în evidenţă de o serie de cercetări, ar trebui să fie încercate de cei care nu dorm bine.

 

Insomnia poate fi legată de o carenţă în magneziu, element care se găseşte din plin în fasole, ciocolată, nuci, migdale, spanac (şi în general în legumele cu frunze verde închis), linte sau anghinare.

În trezirea prea devreme poate fi implicată lipsa de potasiu. Surse de potasiu sunt fasolea, lintea, morunul, scoicile comestibile, frunzele de sfeclă (fierte), cartofii (fierţi), bulionul, bananele şi spanacul (fiert).

Tulburările de somn

De oboseala din timpul zilei poate fi vinovat un deficit de vitamina D. Cel mai bun leac este expunerea la lumina naturală.

Terapia cu lumină

În privinţa surselor alimentare, cele mai indicate sunt peştele gras (somonul, heringii, tonul), ficatul de vită, gălbenuşul de ou şi laptele de vacă, încheie passionsante.be.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!