Brăila: A fost confirmat al patrulea caz de meningită West-Nile

on . . Accesări: 2293

institutul cantacuzinoPurtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila (DSP), dr. Andreia Gavrilescu, a anunţat miercuri, 25 septembrie, că Institutul Cantacuzino confirmat al patrulea caz de meningită West-Nile de anul acesta din judeţul Brăila.

Virusul care provoacă meningita West-Nile a fost confirmat la un tânăr în vârstă de 20 de ani din municipiul Brăila, care a fost înţepat de ţânţari în timp ce se afla în pădurea Chiscani.

'Tânărul a recunoscut că a fost înţepat de ţânţari în timp ce se afla la agrement în pădurea din localitatea Chiscani. A fost spitalizat în Secţia de Boli Infecţioase, iar în prezent starea lui este bună', a precizat dr. Andreia Gavrilescu.
De la începutul campaniei de supraveghere a meningitei West-Nile s-au confirmat trei cazuri la nivelul judeţului Brăila, la un bărbat de 37 de ani din oraşul Însurăţei, la o femeie de 74 de ani din municipiul Brăila şi la un bărbat de 43 de ani din comuna Chiscani.

Recomandările privind meningita West Nile

Au mai fost înregistrate trei suspiciuni de infecţie cu virusul West-Nile, două în luna mai, la o gravidă de 25 de ani şi la un bărbat de 55 de ani, şi unul în luna august, la un tânăr de 26 de ani care lucra ca zilier în comuna Silistraru.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!