Galaţi: A început catagrafierea pentru vaccinarea antigripală

on . . Accesări: 3275

gripa copilDirectorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea, a anunţat că de săptămâna aceasta a început catagrafierea persoanelor din judeţ care fac parte din categoriile celor expuse mai uşor riscului de a se îmbolnăvi de gripă.


Potrivit acestuia, pe baza catagrafierii Ministerul Sănătăţii va face necesarul de doze de vaccin care va fi achiziţionat în sistem centralizat.
 'S-a început procesul de catagrafiere a persoanelor care, făcând parte din grupele de risc la infectare cu virusurile gripale pot fi imunizate gratuit prin campania naţională de vaccinare ce va începe în toamnă. Până pe 10 octombrie, Ministerul Sănătăţii va avea o situaţie a acestei catagrafieri din toată ţara urmând ca pe baza acesteia să se facă necesarul de doze de vaccin care va fi achiziţionat în sistem centralizat de Ministerul Sănătăţii. Nici în acest an achiziţia nu se va putea face de la Institutul Cantacuzino. După ce vor fi achiziţionate, dozele cu serul antigripal vor fi împărţite în judeţe', a declarat Boldea.

Eugen Nicolăescu: Ne-am propus ca în doi ani să reluăm producţia principalelor vaccinuri la Cantacuzino

Anul trecut, la recensământul celor care făceau parte din grupele de risc la contactarea gripei se numărau circa 71.000 de gălăţeni, din care fac parte copii, bătrânii peste 65 de ani, gravidele, bolnavii cronici, dar şi personalul care intră în contact cu aceştia.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!