Al 93-lea transplant hepatic efectuat la Institutul Clinic Fundeni

on . . Accesări: 2247

irinel popescuIeri, 18 septembrie, s-a efectuat cel de-al 93-lea transplant hepatic din România,  conform declaraţiei prof. dr. Irinel Popescu, şeful Clinicii de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, România propunându-şi să ajungă la 100 de transplanturi hepatice.

"Este cea mai bună statistică din anii precedenţi şi cea mai bună statistică din istoria transplantului hepatic din România.

 

România are nevoie de mai mulţi donatori, pe lista de aşteptare aflându-se aproximativ 350 de persoane. Ar trebui întărit rolul personalului medical din spitale implicat în procesul de donare, iar aceste posturi trebuie finanţate", a spus miercuri prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele Congresului Mondial al Asociaţiei Internaţionale a Chirurgilor, Gastroenterologilor şi Oncologilor (IASGO). 

Programul de transplant hepatic de la Fundeni cunoaşte un moment de dezvoltare fără precedent

La IASGO 2013, ediţia cu numărul 17, care se desfăşoară la Bucureşti în perioada 18-21 septembrie, participă specialişti din peste 90 de ţări. Irinel Popescu a mai precizat că Ministerul Sănătăţii a asigurat finanţarea tuturor operaţiunilor de transplant.

"Organizăm acest Congres pentru a realiza un progres al medicinei româneşti şi în paralel Guvernul trebuie să asculte doleanţele colegilor mei, iar decidenţii din sănătate să profite de progresul ştiinţific pe care astfel de manifestări încearcă să-l realizeze şi să le aducă pe amândouă la numitorul comun, care înseamnă o sănătate mai bună pentru poporul român", a mai afirmat Irinel Popescu.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!