Aproape 200 de persoane, înscrise într-o săptămână în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem

on . . Accesări: 2262

sursa-foto-rtv-net 90354578 rsAproape 200 de persoane s-au înscris într-o săptămână în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem cu prilejul caravanei "Donează o şansă la viaţă!", care continuă vineri şi sâmbătă în Capitală.

Timp de o săptămână, în parcurile Herăstrău şi Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti, la centrul mobil de donare al caravanei 199 de persoane s-au înscris în Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem. Promovarea evenimentului a fost realizată cu ajutorul a peste 20 de voluntari care au străbătut cele două parcuri pe biciclete, role sau pe jos.

Cei care vor să afle mai multe despre donarea de celule stem sau să devină donatori o mai pot face vineri şi sâmbătă, între orele 11,00 şi 20,00, în parcul Tineretului.

Forum internaţional privind celulele stem.

Persoanele care intenţionează să se înscrie ca donatori vor fi testate şi au ocazia să afle gratuit ce grupă de sânge şi tip de Rh au. Rezultatele analizelor pentru depistarea bolilor infecţioase care se pot transmite prin sânge, printre care HIV/SIDA, hepatită B şi C, sifilis vor fi transmise prin poştă sau email.

Registrul Naţional al Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice.

Totodată, vor fi oferite gratuit servicii medicale de măsurare a tensiunii arteriale, pulsului şi glicemiei.

Un număr de 25 de pacienţi aşteaptă să fie identificat un donator compatibil în vederea realizării transplantului. Şapte pacienţi care au deja un donator compatibil confirmat vor beneficia de un transplant de celule stem în următoarea lună.

Program de stocare gratuită a celulelor stem.

Anul acesta, prin intermediul Registrului Donatorilor de Celule Stem unui număr de şase pacienţi li s-au efectuat transplanturi. Toţi pacienţii au avut donatori din străinătate - Germania, Polonia şi Belgia.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!