Preşedintele CNAS a discutat cu reprezentanţii medicilor de familie

on . . Accesări: 1853

51e712efcf rsReprezentanţii medicilor de familie au avut marţi o întâlnire cu preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, dar nu s-a găsit încă o soluţie în legătură cu distribuţia cardurilor de sănătate, a declarat dr. Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Patronatelor Medicilor de Familie.

Medicii de familie îşi menţin în continuare poziţia potrivit căreia, deşi nu sunt împotriva introducerii cardurilor de sănătate, nu ei trebuie să le distribuie.

Potrivit dr. Mihăilă, pe de altă parte, în cadrul întâlnirii, medicii au găsit deschidere pentru rezolvarea unor probleme care privesc medicina de familie.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că primele 200.000 de carduri de sănătate vor ajunge în următoarele două săptămâni în judeţul Arad iar până la sfârşitul anului vor fi produse 7,5 milioane de carduri. Potrivit acestuia, se doreşte ca distribuirea cardurilor să se facă prin intermediul medicilor de familie.

Dr. Cristian Buşoi îşi doreşte asigurarea unei transparenţe reale privind activitatea CNAS.

Referitor la cititoarele de card, preşedintele CNAS a spus că acestea urmează a fi achiziţionate iar costul maxim ar putea ajunge la 50 de euro/cititor. El a arătat că cititoarele pot fi cumpărate de medicii de familie iar dacă sunt probleme, ar trebui găsite resurse la Ministerul Sănătăţii, la primării, la autorităţile locale.

Lucian Duţă salută intenţia preşedintelui CNAS de a starta implementarea cardului de sănătate.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!