Dacă aş avea în curtea Guvernului câteva miliarde de euro le-aş da la sănătate

on . . Accesări: 2562

Victor-Ponta22 rsPremierul Victor Ponta a declarat vineri că au existat discuţii cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, cu secretarul de stat Raed Arafat şi cu preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, pe tema salariilor medicilor rezidenţi, punctând că dacă ar avea "în curtea Guvernului" câteva miliarde de euro le-ar da imediat la sănătate.

"Tot timpul sunt soluţii. Repet, şi o să spun de fiecare dată, că solicitarea de principiu de a găsi o legislaţie mai bună, de a găsi resurse financiare pentru sănătate şi educaţie reprezintă o solicitare legitimă.

Pe de altă parte, în toţi aceşti ani, sunt convins că şi în viitor, medicii din România şi-au făcut datoria în condiţii dificile. Şi au venit de fiecare dată şi am discutat, cu ministrul Nicolăescu, cu secretarul de stat, domnul Arafat, cu preşedintele Casei Naţionale, domnul Buşoi, pentru a găsi tot ceea ce este omeneşte posibil să facem", a spus şeful Executivului, întrebat despre soluţiile la solicitarea medicilor de mărire a salariilor rezidenţilor.

Salarizarea medicilor este în negocieri.

Întrebat dacă a fost găsită o soluţie concretă în acest caz, Ponta a precizat că nu există una singură şi că discuţiile continuă.
"Sunt absolut convins că toţi oamenii normali din România, în frunte cu medicii, ştiu că dacă aş avea în curtea Guvernului câteva miliarde de euro le-aş da imediat la sănătate. Nu le am! Vreau doar să spun că toate discuţiile care au avut loc până acum şi vor avea loc în continuare se vor purta între oameni responsabili şi raţionali şi tot ceea ce putem să facem, facem", a conchis premierul.

'Vânătorii de medici' recrutează cadre medicale în străinătate, mai ales în România.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!