Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă în sistemul sanitar

on . . Accesări: 2678

cristian-busoi-sebastian-tataru rsPreşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă pentru reducerea risipei banilor publici, acestea urmând să fie anunţate după ce le va discuta cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Sigur că, din acest punct de vedere, instituţiile abilitate ale statului vor avea nu doar întregul sprijin, ci şi toată deschiderea pentru a le oferi toate informaţiile şi toate datele necesare pentru a-şi face datoria şi a face ordine pe această zonă", a declarat vineri Cristian Buşoi, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

În ultima perioadă au fost câteva acţiuni ale instituţiilor statului pe anumite zone de fraudare, inclusiv gen reţete false, trimiteri false, pacienţi inexistenţi sau decedaţi, aspecte prezente în sistemul de sănătate.

Potrivit preşedintelui CNAS, există şi mecanisme mai subtile de luptă împotriva neregulilor din sistem, care nu sunt neapărat toate identificate sau nu există pentru toate nişte strategii foarte clare.

"Aici va fi necesară o acţiune coordonată a tuturor instituţiilor abilitate. Zona de eficientizare a cheltuirii banilor publici din Sănătate - care nu înseamnă neapărat cheltuieli ilegale, doar că pot fi cheltuiţi mai eficient - şi de antifraudă în sistemul de sănătate sunt obiectivele majore pe care l-am asumat", a afirmat Cristian Buşoi.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!