CNAS nu va întruni şedinţele CA până la retragerea nominalizării lui Duţă

on . . Accesări: 2835

razvan-chirita rsConducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate îşi rezervă dreptul de a nu întruni şedinţele Consiliului de Administraţie până la retragerea nominalizării lui Lucian Duţă ca membru în CA al Casei, se arată într-un comunicat emis miercuri de CNAS.

În opinia conducerii Casei, numirea lui Duţă de către consilierul prezidenţial Virgil Păunescu în CA al CNAS "este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale".

"Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000. Apreciem că domnul dr. Lucian Duţă a avut suficient timp să-şi 'dinamizeze' activitatea la CNAS în timpul mandatului său. Considerăm că pentru un minim de respect faţă de asigurat, trebuia aşteptat şi dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autorităţile competente", apreciază sursa.

Cele două proiecte menţionate de Lucian Duţă, cardul electronic de asigurări sociale de sănătate (CEASS) şi dosarul electronic de sănătate (DES), sunt astăzi în plină implementare, se arată în comunicatul de presă.

Dr. Lucian Duţă numit în Consiliul de Administraţie al CNAS.

"CNAS nu este implicată în nici un scandal, personalul îşi respectă atribuţiile din fişa postului, procedurile de achiziţie sunt efectuate conform legii, scurgerile financiare sunt stopate. Prin această numire nu se doreşte decât scandal şi diversiune", apreciază conducerea CNAS.

Dr. Lucian Duţă, fostul şef al CNAS, a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu să facă parte, în calitate de membru, din Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Lucian Duta: Interesele celor care fura sunt mai puternice decat Guvernul Romaniei.

Fostul preşedinte al CNAS a declarat că a acceptat nominalizarea din partea Administraţiei Prezidenţiale pentru a finaliza proiectele începute privind cardul de sănătate şi dosarul electronic, care au fost stopate şi care schimbă radical tot mecanismul de funcţionare a Casei.

Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009 - 2012.

În octombrie 2012, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea prof. dr. Monica-Daniela Pop în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru un mandat de patru ani. La scurt timp, aceasta a decis să demisioneze. Astfel, fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă o înlocuieşte în CA pe Monica Pop.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!