Cinci ani de activitate SMURD

on . . Accesări: 2226

elicoptersmurd2-1368711561 rsEchipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România.

De asemenea, în aceşti ani de activitate au fost instruite 187 de cadre ale ISU Bucureşti şi 102 cadre de la filiale ale IGSU din ţară, a adăugat şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealu Spirii" al Municipiului Bucureşti.

"Dezvoltarea serviciilor SMURD este o prioritate, dar se poate direcţiona mai corect. La împlinirea celor cinci ani, toţi cei responsabili de acest serviciu au acţionat pentru a salva vieţi", a afirmat Duduş.

Dr. Bogdan Opriţa, coordonator SMURD, şi-a amintit cu plăcere de începuturile Serviciului, apreciind că în prezent comunicaţiile acestuia sunt îmbunătăţite.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, invitat la evenimentul de la sediul ISUMB, a arătat că municipalitatea se află în faza de a folosi 50 milioane de euro dintr-un proiect european pentru achiziţia maşinilor de intervenţie pompieri şi de intervenţie medicală, descarcerare, transport, subliniind că serviciul este de intervenţie rapidă.

ISU Bucureşti a primit o autospecială care poate interveni în orice colţ al Capitalei, în timp redus.

"Nu poate fi ceva mai nobil decât să fii în acest serviciu, să salvezi vieţi şi 24 de ore din 24 să fii disponibil. Putem afirma că SMURD reprezintă astăzi un brand naţional, indisolubil legat de numele dr. Raed Arafat, care este, din câte ştiu, fondatorul şi imaginea acestui serviciu. (...) La acest ceas aniversar, să nu lăsăm în uitare Serviciul Naţional Unic 112 şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi să ne manifestăm gratitudinea pentru munca susţinută a acestor instituţii. În calitatea mea de preşedinte al Comitetului pentru situaţii de urgenţă pe municipiul Bucureşti, transmit un mesaj de apreciere şi mulţumire", a afirmat prefectul Capitalei, dna Georgeta Gavrilă.

Inspectorul general al IGSU, general de brigadă Ioan Baş, a apreciat că serviciul a devenit un "partener social" cu atribuţii în salvarea de vieţi omeneşti, iar Cătălin Chiper, secretar de stat în MAI, mesajul de felicitare al ministrului Radu Stroe pentru echipajele SMURD, spunând "Noi suntem toţi în slujba comunităţii, dar ne înclinăm faţă de ceea ce fac cei de la SMURD zilnic".

Victor Ponta a inaugurat al şaselea punct de salvare aeriană SMURD.

SMURD a fost creat în septembrie 1990, la Târgu Mureş (nord-vest de Bucureşti), la iniţiativa medicului Raed Arafat, cu sprijinul Clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă din Târgu Mureş, sub denumirea de Serviciul Mobil de Urgenţă şi Reanimare (SMUR).

Interviu cu Raed Arafat: Este necesar un plan pe termen lung în domeniul radioterapiei.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!