Ponta: Ministrul Sănătăţii va prezenta săptămâna viitoare o informare vizând medicamentele oncologice

on . . Accesări: 2281

224414 articol rsMinistrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, va face o informare în Guvern, la începutul săptămânii viitoare, despre problemele legate de achiziţionarea medicamentelor oncologice, a anunţat vineri premierul Victor Ponta.


"Unifarm este acum societatea care are fondul de rulment. S-au întâmplat nişte lucruri extrem de urâte, în sensul în care din momentul în care am dat acei bani s-au mărit preţurile la care se aduceau medicamentele, au început să apară unele, să dispară altele, însă sistemul începe să funcţioneze mult mai bine.

Ceea ce ţinea de mine - să punem la dispoziţie acea sumă de bani şi, dacă va fi cazul, punem şi alte sume de bani, le luăm din altă parte - însă sistemul până la urmă e făcut de oameni", a afirmat Victor Ponta, într-o emisiune la Antena 3.


Premierul s-a referit astfel la o ordonanţă de urgenţă, adoptată de Guvern pe 30 ianuarie, care oferea Companiei Unifarm, din subordinea Ministerului Sănătăţii, posibilitatea de a contracta un împrumut în valoare de 800.000 de euro din Trezorerie, pentru a achiziţiona medicamente oncologice.


Ponta a evocat, în context, un caz în care conducerea spitalului a refuzat să îi dea pacientului medicamentele necesare, păstrându-le "în dulăpior".


"La Unifarm nu se găseau aceste medicamente. Acum Unifarm, cu acei bani pe care i-am pus la dispoziţie le-a achiziţionat. Ce fac managerii de spital? Am trimis în control şi medicamentele erau în dulăpiorul medicului", a precizat Ponta, arătând că legea nu îi permite ministrului Sănătăţii să îl demită pe managerul unui spital.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!