Eugen Nicolăescu, solicitat de liberali să dea mai multe explicaţii despre reforma din sănătate

on . . Accesări: 2226

crin-antonescu rsPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, i s-a cerut mai multă comunicare, dar şi mai multe argumente în legătură cu o măsură sau alta, în urma unei întâlniri care a avut loc la sediul partidului cu preşedinţii de Consilii Judeţene şi primarii marilor oraşe pe tema reformei din sănătate.


"Noi avem nişte întâlniri periodice. Astăzi am avut o întâlnire la PNL şi cu marii aleşi, cu preşedinţii de CJ şi primarii marilor oraşe, după aceea o întâlnire şi cu miniştrii liberali ai cabinetului Ponta şi am discutat diverse lucruri, foarte multe teme, între care şi aceasta, dar nu sub titlu de nemulţumire.

S-a solicitat şi am transmis aceasta dlui ministru Eugen Nicolăescu să existe mai multă comunicare, mai multe explicaţii, mai multe argumente în legătură cu o măsură sau alta. Dl. ministru Nicolăescu a făcut într-adevăr prezentarea în extenso a legislaţiei pe care doreşte să o introducă şi a schimbărilor pe care doreşte să le introducă, dar a făcut-o cum era şi normal în grupurile parlamentare PNL şi PSD. Eugen Nicolăescu este un om serios, tenace şi organizat. N-a apucat să discute cu preşedinţii de CJ, o va face şi asta e tot", a declarat Crin Antonescu, la sediul USL.


Ministerul Sănătăţii a postat pe site-ul propriu propuneri de modificare legislativă care vizează reorganizarea sistemului de sănătate.

Citește un interviu acrodat de Eugen Nicolăescu cu referire la reforma în sănătate.


Ministrul a admis că ar putea avea deficienţe de comunicare, aşa cum a declarat premierul Victor Ponta.

Citește mai multe despre pozitia Premierului Victor Ponta.


Eugen Nicolăescu a susţinut că în USL nu există o discuţie pe tema creşterii CAS şi a adăugat că programul de guvernare prevede, dimpotrivă, o diminuare până în 2016.


Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta. El a dat asigurări că banii economisiţi prin această reorganizare vor rămâne la Sănătate.

Sursa: AGERPRES

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!