Metode moderne de intervenţie în cazul varicelor cu ajutorul radiofrecvenţei

on . . Accesări: 2577

Cea mai modernă metodă de tratament în cazul varicelor este prin cura chirurgicală cu energie laser sau cu radiofrecvenţă, prin această intervenţie obţinându-se un aspect estetic al tegumentelor membrului pelvin...
iar prin asocierea cu terapia laser externă se curăţă pielea de coloraţia albăstruie şi de dilataţiile microcirculaţiei venoase.
Persoanele cu varice pot apela şi la tratament chirurgical clasic (stripping-ul venos, adică smulgerea venelor superficiale), drenaj postural (repaus la orizontală cu membrele pelvine mai ridicate pe o pernă) sau contenţie elastică externă (purtarea ciorapului elastic cu diferite grade de compresie).
''Cura chirurgicală nu presupune incizii, plăgi cu bisturiul sau cicatrici postoperatorii, fiind nedureroasă şi lipsită de complicaţii postoperatorii. În cadrul Centrului Medical Focus realizăm acest tip de intervenţie care nu necesită spitalizare, pacientul putând să-şi continue activitatea fizică şi profesională imediat după operaţie'', a declarat dr. Mircea Pătruţ, medic primar Chirurgie Generală şi Cardiovasculară în cadrul Centrului Medical Focus, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.
Atât pentru această procedură, cât şi pentru metodele chirurgicale clasice, sunt obligatorii drenajul postural (odihna în poziţie culcată cu membrele pelvine mai ridicate pe diverse dispozitive) şi contenţia elastică externă (folosirea ciorapilor elastici de diverse grade de compresiune şi lungime, în funcţie de diametrul membrului pelvin al piciorului la nivelul gambei şi coapsei).
Costul unei intervenţii cu energie laser sau radiofrecvenţă porneşte de la 200 de euro şi poate ajunge la 400 euro.
Varicele, boală ce afectează mai mult de 45% din populaţie, nu reprezintă doar o problemă de estetică. Acestea, netratate la timp, pot produce complicaţii grave ale stării de sănătate, susţin reprezentanţii Centrului Medical Focus.
Cu ajutorul tehnologiilor de ultimă oră, varicele pot fi înlăturate definitiv sau ţinute sub control prin metode neinvazive, ce permit pacientului reluarea activităţilor imediat după intervenţie. Varicele se manifestă printr-un aspect inestetic al picioarelor, din cauza apariţiei de multiple pachete varicoase, difuze pe tot membrul pelvin, asociate cu dilataţii multiple de vene mici, care colorează în albastru tegumentele.
Aceste simptome este posibil să evolueze prin apariţia unor zone hiperpigmentate, îngroşarea pielii, prurit cutanat persistent însoţit de apariţia unor evulceraţii, leziuni de grataj generate de scărpinat.
O formă mai avansată a varicelor este descrisă prin apariţia ulcerului trofic (o rană de dimensiuni variabile care poate merge în profunzime până la os), a infecţiilor cutanate, subcutanate şi musculare, ruptura varicelor cu sângerare subcutanată, cheaguri în dilataţiile varicoase sub formă de tromboflebită superficială (inflamarea venelor la nivelul pielii).
''Netratarea varicelor la timp poate prezenta complicaţii din cauza cheagurilor de sânge ce pot migra spre sistemul venos, generând embolie pulmonară sau afectarea severă a unei părţi din plămân. Boala varicoasă, prin evoluţia sa, poate genera insuficienţa venoasă cronică superficială, insuficienţa cronică a comunicantelor venoase cu generare de insuficienţă venoasă profundă, dar şi insuficienţă cronică limfatică prin suprasolicitarea vaselor limfatice'', a avertizat dr. Mircea Pătruţ.
Sursa: agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!