Un spital spaniol prezintă un dispozitiv implantat chirurgical ce permite controlarea diabetului

on . . Accesări: 2326

Medicii de la spitalul Bellvitge din Barcelona au recurs pentru prima dată la un nou tip de intervenţie chirurgicală, ce permite reducerea nivelului obezităţii şi controlarea diabetului... Sistemul constă în plasarea unui dispozitiv în intestinul subţire la ieşirea din stomac, cu ajutorul unei intervenţii endoscopice.

Dispozitivul creează o barieră internă între alimentele ingerate şi prima parte a peretelui intestinului subţire, ceea ce permite ca alimentele să ajungă mai repede şi mai puţin digerate la cealaltă extremitate a intestinului, la fel ca în cazul 'by-pass-ului' gastric chirurgical.

Plasarea dispozitivului se face ambulatoriu, nu este nevoie de anestezie şi intervenţia nu durează mai mult de o jumătate de oră, dar pacientul trebuie să rămână în spital timp de o noapte sub supraveghere.

Acest tratament este indicat pacienţilor care suferă de diabet tip 2 şi care nu răspund pozitiv tratamentului tradiţional. După un an, atunci când pacientul ar putea să piardă până la 20% din greutatea corporală, dispozitivul este extras tot pe cale endoscopică.
Sursa: Agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!