Hunedoara:Două persoane bolnave de SIDA au murit în acest an

on . . Accesări: 2901

In evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara fiind înscrise 264 de persoane care sunt infectate cu virusul HIV/SIDA, majoritatea fiind victimele unor transfuzii efectuate în anii 80 fără ca sângele să fie testat...
Medicii atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă, în prezent, consumul de droguri injectabile, în răspândirea virusului, deoarece o parte din persoanele aflate în această grupă de risc folosesc seringi şi ace pe care le trec de la una la alta.

'După anul 2006, în judeţul Hunedoara au fost înregistrate cazuri de consumatori de droguri care au contractat virusul HIV din cauză că au folosit droguri injectabile, transmiţându-şi seringa şi acul de la unul la altul. Este vorba de consumatori de droguri, dar şi de substanţe etnobotanice', a declarat joi pentru AGERPRES directorul adjunct al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În judeţul Hunedoara, cele mai multe cazuri de infecţie cu virusul HIV/SIDA au fost consemnate în anii 80, în urma unor transfuzii de sânge. În prezent acest pericol a fost stopat deoarece toate dozele de sânge folosite la transfuzii sunt verificate.
În ceea ce priveşte infecţiile transmise pe cale sexuală, acestea se află pe ultimul loc între cauzele care au dus la îmbolnăviri, după anul 2006.

În preambulul Zilei Mondiale de Luptă Împotriva SIDA, care se marchează la 1 decembrie, DSP Hunedoara a organizat un simpozion pe tema prevenirii îmbolnăvirilor cu virusul HIV/SIDA, mesajul fiind: 'Pornind de la zero. Zero infecţii noi cu HIV. Zero discriminări. Zero decese prin SIDA'.

Evidenţele DSP Hunedoara arată că în judeţ trăiesc 264 de persoane infectate cu virusul HIV, dintre care 71 sunt cunoscute ca bolnave de SIDA, iar restul sunt purtătoare ale virusului, numărul cazurilor rămânând constant în ultimii doi ani.
Sursa: Agerpres

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!