Sfaturi practice pentru candidaţii la examenul de rezidenţiat 2011

on . . Accesări: 4202

rezidentiat.jpgVenim în sprijinul candidaţilor la examenul de rezidenţiat, sesiunea 20 noiembrie 2011, cu câteva sfaturi practice care sperăm să fie cât mai utile. Pentru prima oară, în acest an concursul de rezidenţiat se desfăşoară descentralizat  în şase centre universitare. În primul rând vă recomandăm să vă deplasaţi în centrele de examen cu cel puţin o zi înaintea examenului pentru a vă putea odihni cât mai bine şi pentru a avea mintea cât mai limpede. Puteţi afla deja locaţia sălii în care aţi fost repartizaţi pentru susţinerea examenului. Universitatile de Medicina si Farmacie din centrele universitare in care se va desfasura concursul de rezidentiat din 20 noiembrie 2011 au creat pagini de Internet unde pot fi consultate informatii utile si specifice concursului din centrul universitar respectiv: listele nominale cu cei inscrisi, repartitia pe sali (16 noiembrie 2011), comunicate ale comisiilor locale de concurs, clasificarea dupa sustinerea concursului, informatii privind repartitia pe locuri, etc.

UMF "Carol Davila" BUCURESTI (http://www.rezidentiat.umf.ro)

UMF "Iuliu Hatieganu" CLUJ-NAPOCA (http://www.umfcluj.ro)

UMF "Gr. T. Popa" IASI (http://www.umfiasi.ro)

UMF CRAIOVA (http://www.umfcv.ro/rezidentiat)

UMF TG. MURES (http://www.umftgm.ro)

UMF "Victor Babes" TIMISOARA (http://www.umft.ro/rezidentiat2011/)

Vă recomandăm de asemenea să mergeţi inainte cu o seară să vedeţi unde veţi fi repartizaţi, lista candidaţilor fiind deja afişată pe fiecare sală cu cel puţin 24 de ore înainte de concurs.

În data de 20 noiembrie începând cu ora 8.30 puteţi intra în sălile de concurs. Atenţie nu vă uitaţi actele personale acasă deoarece sunteţi legitimaţi la intrare. Puteţi prezenta buletin/carte de identitate sau paşaport cu menţiunea că acestea trebuie să fie în termen de valabilitate, altfel nu veţi fi primiţi la examen. În sala de concurs vă puteţi aşeza doar pe locul care va fost repartizat şi indicat prin legitimaţia de pe bancă. Atenţie în cazurile soţ-soţie, fraţi-surori aceştia nu pot ocupa locurile succesive şi trebuie ei să semnaleze şefului de sală aceste situaţii, altfel se poate anula lucrarea

Nu aveţi voie să aveţi asupra dvs. niciun fel de aparatură electronică!

Proba de concurs durează patru ore de la împărţirea ultimului caiet de întrebări şi în acest timp trebuie să rezolvaţi 200 de întrebări. Candidaţii care nu au ajuns în sală până în momentul deschiderii sacilor cu caietele cu întrebări nu mai au acces în sala de concurs.Verificaţi atent ca tipul grilei să fie conform cu tipul caietului de întrebări!!! Întreaga responsabilitate asupra corespondenţei între tipul de grilă şi caietul de întrebări vă revine dvs. Completaţi-vă datele personale cu carioca neagră care va fost pusă la dispoziţie cu majuscule, citeţ. În cazul în care caietul de întrebări conţine greşeli de tipărire puteţi solicita schimbarea acestuia. Acordaţi-vă suficient timp pentru completarea grilei şi completaţi-o cu grijă conform indicaţiilor!!! Aveţi dreptul să schimbaţi grila în cazul în care aţi greşit însă atenţie la factorul timp.

Puteţi părăsi sala doar pentru a vă deplasa la toaletă unde veţi fi însoţiţi de supraveghetori iar această deplasare se face pentru maxim 10 minute şi din timpul alocat concursului. La sfârşitul concursului grilele se predau sub semnătură.
Echipa postamedicală vă urează tuturor mult succes!

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!