Cele mai eficiente remedii împotriva mahmurelii: cafeaua şi aspirina

on . . Accesări: 3947

cafea.jpgCel mai bun leac împotriva mahmurelii este o ceaşcă de cafea neagră şi o aspirină. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Philadelphia, care au descoperit adevărata cauză a mahmurelii. "Până în prezent s-a crezut că acetaldehida (componentă a alcoolului) provoa­că durerea de cap, pentru că este toxică. Dar nu există dovezi clare care să demonstreze această relaţie cauză-efect", spune dr. Michael L. Oshinsky, coordonatorul studiului.

În urma unui experiment de laborator, făcut pe cobai, cercetătorii au constatat că acetatul, o altă componentă a alcoolului, este substanţa responsabilă de simptomele mahmurelii şi pentru durerile de cap care apar după o noapte de beţie.

Astfel, experţii au demontat mitul potrivit căruia migrenele apar din cauza deshidratării sau din cauza concentraţiei mari de fermenţi, responsabili pentru gust, aromă şi culoare. Cercetătorii au încercat să găsească diferite metode de a combate durerile de cap chiar înainte de a apărea. Dintre toate metodele, combinaţia dintre cofeină şi medicamente antiinflamatoare, precum aspirina şi ibuprofenul, s-a dovedit a fi cea mai eficientă.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!