Activitatea gripală pe teritoriul României este de intensitate medie

on . . Accesări: 4777

raceala3.jpgActivitatea gripală pe teritoriul României este de intensitate medie, cu răspândire regională (în zonele de nord-vest, nord-est şi sud-est) şi focare locale sau cazuri sporadice în restul teritoriului, informează Ministerul Sănătăţii. În săptămâna 31 ianuarie - 6 februarie 2011 au fost înregistrate 90.222 cazuri de infecţii acute respiratorii, cu 11,1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă. Potrivit MS, în ultima săptămână au fost confirmate cu laboratorul 73 cazuri de gripă din totalul de 194 înregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).

Dintre cele 73 cazuri de gripă, 45 sunt de tip A/H1N1 şi restul de tip B. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Arad 13, Iaşi 13, Bucureşti 8, Constanţa şi Hunedoara câte 6. Au fost înregistrate şi 5 decese la cazuri confirmate cu gripa A/H1N1: 2 decese în Bucureşti (la grupele de vârstă 55 şi 33 ani) şi câte 1 deces în judeţele Brăila (37 ani), Alba (15 ani) şi Hunedoara (51 ani). Majoritatea deceselor s-a înregistrat la persoane care aveau boli asociate, ca de exemplu obezitate, boli pulmonare sau cardiovasculare, mai informează MS.

Raportul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile transmis la Ministerul Sănătăţii mai evidenţiază că incidenţa medie a infecţiilor respiratorii din ultimele 3 săptămâni este peste nivelul bazal, fără să fie depăşite însă valorile maxime aşteptate.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!