Cseke dă asigurări: MS nu va taxa eliberarea certificatelor de conformitate

on . . Accesări: 3801

cseke.jpgMinisterul Sănătăţii informează, într-un comunicat de presă, că nu a introdus şi nici nu va introduce o taxă la eliberarea certificatelor de conformitate pentru medici şi asistenţi medicali. "Nu am luat în calcul o asemenea posibilitate. Nu vom introduce taxă pentru eliberarea certificatelor nici în martie, nici în aprilie,aşa cum am înţeles că se zvoneşte" a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila. Ministrul mai spune că, începând din luna septembrie 2010, aceste documente, care se eliberau numai la sediul Ministerului Sănătăţii, se pot solicita la direcţiile de sănătate publică.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au sesizat o creştere a numărului de cereri în luna decembrie a anului trecut, după apariţiaunei informaţii conform căreia la elibererea documentelor se va percepe o taxă.

Începând cu 2007, după aderarea României la Uniunea Europeană, Ministerul Sănătăţii, conform directivelor europene,  a început eliberearea  documentelor care atestă experienţa profesională cerută de normele comunitare pentru recunoaşterea calificării în celelalte state membre UE. Documentul este necesar personalului calificat din sistemul de sănătate care  intenţionează să profeseze într-un stat membru al UE.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!