A fost stabilită legătura între dulce şi agresivitate

on . . Accesări: 4849

dulce.jpgLimonada cu zahăr ajută la reducerea agresivităţii, susţine o echipă de cercetători americani, în finalul unui experiment realizat pe 62 de studenţi. Subiecţilor nu li s-a comunicat iniţial scopul real al testului, spunându-li-se doar că este vorba de testarea gustului. Astfel, o parte dintre ei au fost serviţi cu limonadă îndulcită cu zahăr, iar restul cu limonadă îndulcită cu înlocuitori artificiali. Opt minute mai târziu, când glucoza a pătruns în sânge, subiecţii au fost împărţiţi în două grupe, fiind testaţi într-un joc care se baza pe competiţia dintre ei. Cei care pierdeau auzeau în căşti un zgomot neplăcut, conform unei gradaţii de la 1 la 10, la alegerea adversarului. Primul grup a ales, în medie, nivelul de zgomot 4,8, iar cea de-a doua categorie - nivelul 6,06.

În acest fel, experţii psihologi au stabilit gradul de agresivitate al subiecţilor. S-a dovedit că persoanele care consumaseră limonadă cu zahăr s-au comportat mai puţin ostil decât cele care fuseseră servite cu băutură cu îndulcitori artificiali.

Într-un comunicat de presă al Universităţii Ohio, autorii experimentului spun că zahărul nu ar trebui considerat un panaceu împotriva agresivităţii sporite, dar că medicii şi fiziologii ar trebui să studieze mai în detaliu relaţia dintre nivelul de glucoză în sânge şi violenţa la om. În articolul Aggressive Behavior, cercetătorii americani evocă o serie de alte studii care au demonstrat legătura între deficienţa de autocontrol şi diverse tulburări ale metabolismului glucozei. De exemplu, cercetările au arătat că în regiunile cu un procent mai mare de diabetici au fost comise crimele cele mai grave.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!