Bugetul destinat Sănătăţii pentru 2011, avizat favorabil de comisiile parlamentare

on . . Accesări: 4253

buget.jpgBugetul Ministerului Sănătăţii pe anul 2011 a primit, sâmbătă, raport favorabil din partea comisiilor parlamentare reunite de buget-finanţe, cu o serie de amendamente privitoare la redistribuirea unor sume de bani pentru spitalele trecute la administraţiile locale. În prezentarea proiectului de buget, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a punctat faptul că bugetul pe 2011 este mai mare. 'În ceea ce priveşte bugetul Ministerului Sănătăţii, faţă de cel iniţial, proiectat pe 2010, este o creştere de 11%, în special pe zona investiţiilor. (...) În ceea ce priveşte bugetul Casei de Asigurări de Sănătate, bugetul Fondului Naţional de Asigurări, aş specifica, încă o dată, faţă de bugetul inţial pe 2010 are şi el o creştere', a afirmat Attila Cseke.

Nu de aceeaşi părere a fost însă senatorul liberal Eugen Nicolăescu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Tăriceanu, care a susţinut că din varianta propusă de Guvern reiese o reducere pentru 2011 cu mai bine de 30 la sută. 'Astea sunt cifrele pe care ni le-a prezentat Guvernul', a spus Eugen Nicolăescu. Revăzând documentele, ministrul Attila Cseke i-a dat dreptate, precizând, însă, că iniţial s-a luat în calcul un buget proiectat în funcţie de estimările pe 2010.

Potrivit proiectului propus de Guvern, Ministerul Sănătăţii ar urma să primească, anul viitor, 4,4 miliarde lei de la bugetul de stat. Singurele amendamente adoptate de comisiile de buget-finanţe au fost cele propuse de deputatul UDMR Petru Lakatos privind redistribuirea de sume, în interiorul bugetului MS pentru spitalele care au fost trecute la administraţiile publice locale. Astfel, pentru reparaţiile capitale a fost alocată aceeaşi sumă de 20 de milioane de lei spre a fi transferată către administraţiile publice, iar pentru finanţarea aparaturii medicale şi a echipamentelor de comunicare în urgenţă au fost redistribuite alte 20 de milioane de lei.
În aceeaşi sesiune de vot a fost aprobat favorabil şi bugetul Fondului Naţional de Asigurări de Sănătate. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!