Adulţii de peste 45 de ani, sfătuiţi să ia zilnic câte o aspirină

on . . Accesări: 3776

aspirina.jpgAdulţii de peste 45 de ani ar trebui să ia, zilnic, o mică doză de aspirină, pentru a se proteja de bolile cardiovasculare şi de cancer, potrivit concluziilor trase de un colectiv de experţi. Conform participanţilor la un eveniment al Societăţii Regale de Medicină din Marea Britanie, există din ce în ce mai multe dovezi potrivit cărora beneficiile aspirinei pentru cei de vârstă medie sau înaintată depăşesc eventualele efecte secundare. Un studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Oxford publicat în revista medicală 'The Lancet', indică faptul că consumul zilnic de 75 de miligrame de aspirină timp de cinci ani reduce cu 25 la sută riscul de îmbolnăvire de cancer de colon şi cu o treime numărul de decese din această cauză.

Studiile anterioare au semnalat faptul că o mică doză zilnică de aspirină poate reduce riscul de a suferi de boli cardiovasculare. Potrivit studiului publicat în 'The Lancet', o utilizare mai mare a aspirinei ar putea salva mii de vieţi anual. Numai în Marea Britanie, 150.000 de persoane mor în fiecare an din cauza cancerului, iar alte 200.000 ca urmare a unei boli cardiovasculare.

Profesorul Peter Elwood, de la Facultatea de Medicină a Universităţii Cardiff (Marea Britanie), care a condus primul studiu cu privire la efectele aspirinei în bolile cardiovasculare, a afirmat că 'ne aflăm în faţa unei realizări foarte importante pentru comunitate, în general'.Alţi experţi avertizează, însă, cu privire la faptul că aspirina poate dubla incidenţa hemoragiilor gastro-intestinale, care este în prezent de un caz la o mie de persoane, anual.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!