Aproape un sfert dintre adolescenţii americani au probleme psihologice grave

on . . Accesări: 4895

adolescenta.jpgAproape un adolescent din patru are probleme de comportament, de temperament şi de anxietate atât de severe încât acest lucru îi afectează viaţă cotidiană, conform unui studiu american publicat săptămâna trecută în Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. Conform datelor prezentate 22% dintre adolescenţi au probleme care le afectează activitatea cotidiană, ceea ce provoacă mari dificultăţi. În total, nu mai puţin de 51% din băieţi şi 49% din fetele cu vârste cuprinse între 13 şi 19 ani au o problemă de comportament, de temperament, de anxietate sau legată de consumul de droguri, conform studiului realizat de Kathleen Merikangas, din cadrul National Institutes of Mental Health (NIMH).

'Această prevalenţă a problemelor emoţionale şi psihologice e chiar mai puternică decât cea a unor maladii curente, precum astmul sau diabetul', notează studiul realizat asupra a 10.000 de adolescenţi. Problema cea mai frecventă, raportată de o treime din adolescenţii americani, este anxietatea, care poate fi asociată cu atacuri de panică şi de fobii în societate. Deficitul de atenţie asociat cu hiperactivitatea este cea de a doua problemă cea mai frecventă, afectând 19,1% dintre adolescenţi, în timp ce oscilaţiile de temperament şi depresia afectează 14,3% dintre tineri.

Aceste probleme afectează viaţa cotidiană a 11% dintre adolescenţi care au probleme de temperament, a 10% din cei cu probleme comportamentale şi a 8% din cei care suferă de anxietate./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!