Broccoli ajută la combaterea cancerului de prostată

on . . Accesări: 4150

brococoli.jpgBroccoli ajută la combaterea cancerului de prostată, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători britanici şi publicat în buletinul online Molecular Cancer. Oamenii cred că o substanţă chimică pe care o conţine această vegetală, numită sulforafan, interacţionează cu celulele cărora le lipseşte o genă antitumorală-cheie, pentru a reprima acest tip de cancer. Când gena, numită PTEN, se dezactivează sau slăbeşte din putere, poate declanşa boala.
O echipă din cadrul Institutului de Cercetări Alimentare din Norwich (Anglia), care a realizat experimente cu ţesut de prostată uman şi cu şoareci, a descoperit că în celulele în care PTEN funcţionează normal, sulforafanul nu are niciun efect în dezvoltarea cancerului.

Potrivit directorului acestui studiu, Richard Mithen, PTEN 'este o genă supresoare a tumorilor şi suprimarea sau dezactivarea sa poate iniţia un proces de carcinogeneză şi creşte probabilitatea ca boala să progreseze'. 'Am reuşit să demonstrăm că sulforafanul are efecte distincte, în funcţie de prezenţa sau absenţa genei PTEN', semnalează cercetătorul, potrivit căruia aceste efecte vizează 'potenţiale aplicaţii terapeutice'./Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!