A fost lansată băutura miraculoasă care reduce alcoolemia

on . . Accesări: 3817

outox.jpgLansarea pe piaţa franceză a lui Outox, o băutură despre care se spune că ”accelerarea ritmului de scădere a alcoolemiei în sânge”, a întâmpinat reticenţe din partea celor care consideră că acest mesaj comercial ar putea conduce la un consum iresponsabil şi la accidente de trafic. Prin intermediul paginii sale web, Outox poate fi achiziţionat în schimbul sumei de 3,99 euro, în sticle de 25 cl. Firma producătoare are cartierul general în Franţa, sediul în Luxemburg, şi susţine că băutura sa cu savoare de fructe reuşeşte să 'reducă într-o măsură importantă' concentraţia de alcool sânge într-un interval cuprins între 45 de minute şi o oră de la ingerare.

Firma producătoare negociază acum cu distribuitorii pentru ca băutura să ajungă la marele public nu numai prin internet, ci şi prin intermediul supermarketurilor şi al barurilor, atât în Franţa cât şi în alte ţări din Europa.
Preşedintele Asociaţiei Naţionale de Prevenţie în domeniul Alcoolismului şi a Dependenţei, Alain Rigaud, avertizează în presă că băutura răcoritoare ar putea ”să determine lumea să conducă fără a-şi determina nivelul de alcool” din sânge, a cărui limită superioară legală pentru şoferii din Franţa este de 0,5 grame la litrul de sânge. Bazându-se pe un studiu realizat de un laborator francez cu ajutorul a 60 de voluntari, creatorii lui Outox susţin că au probat eficienţa băuturii, care face ca persoana să-şi recupereze sobrietatea mai repede, ţinându-se seama de sex, vârstă, greutate şi starea de sănătate a fiecărui individ. /Agerpres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!