Copiii cu handicap vor beneficia de servicii de recuperare la domiciliu

on . . Accesări: 2301

copil.jpgCopiii cu handicap din 18 judeţe şi din Capitală vor beneficia de servicii de recuperare la domiciliu oferite de echipe mobile în cadrul unui proiect, de aproape 3 milioane de euro, al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Familiei şi a Drepturilor Copilului. Copiii cu probleme vor beneficia de recuperare la domiciliu, oferită de echipe mobile, care vor acţiona atât în mediul urban, cât şi în cel rural. Echipele vor fi formate din psihologi, logopezi, kinetoterapeuţi, asistenţi sociali şi medici.

Proiectul, numit "Creşterea capacităţii autorităţilor publice locale din România de a sprijini îngrijirea copiilor cu dizabilităţi în familie", este finanţat prin Mecanismul financiar al Spaţiului Economic European şi are o valoare totală de 2.919.052 euro. Proiectul ANPFDC are ca obiectiv depistarea precoce a copiilor cu dizabilităţi şi contribuirea la integrarea socială a acestora, la asigurarea accesului lor şi al familiilor la servicii de recuperare şi reabilitare de calitate.

Proiectul este susţinut de o echipă de 25 de experţi români şi patru experţi UE în domeniul protecţiei şi bunăstării copilului.

Dintre cei 70.000 de copii cu dizabilităţi din ţară, vor beneficia de serviciile echipelor mobile doar 1.000. Judeţele în care se vor înfiinţa echipe mobile sunt Arad, Argeş, Bistriţa Năsăud, Bihor, Brăila, Braşov, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Olt, Sălaj, Satu Mare, Vaslui şi sectoarele 4 şi 6 ale Capitalei.

Activitatea echipelor mobile va debuta în luna octombrie.

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!